Veteranposten forår 2015


Bevaringsværdig teknik

i nyt jysk motorcenter

Mens de første køretøjer og andre samlerobjekter har sovet en let vintersøvn i det nye midtjyske center for klassikere i Thyregod, har der ikke været mange pauser i indsatsen fra initiativtagerne og de flittige frivillige.

Efter åbningen i den milde vinter blev centrets første udstillingslokaler hurtigt meldt klar til brug, og siden er den første af de store haller blevet flot istandsat til formålet at rumme ”Biler i Hi”, som er udstillings- og veteranhotellets navn.  Flere haller af de i alt 2400 kvadratmeter under tag er fulgt efter som led i en plan for den tidligere tømmerhandel, der var erhvervet af to lokale motor-entusiaster, Nils Lou og Arne Christensen.

Formålet har været at skabe et hotel for bevaringsværdig teknik af alskens slags. Det adskiller sig fra de få øvrige af slagsen ved at indbyde til opbevaring og præsentation af alle mulige former for teknik – lige fra strikkemaskiner og knallerter til klassiske luksusbiler og tungt, kørende materiel.

 

Fakta

”Bil i Hi” er et aktuelt tilbud om opbevaring, reparation og klargøring samt salgsudstilling af bevarelsesværdig teknik. Priseksempler: 6 mdr. for 1800 kr. eller 12 mdr. for 3000 kr.  Adressen: Nygade 7, Thyregod, 7323 Give, tlf. 40204102.

Lou's ly

 

I det første af centrets nyindrettede lokaler har en af initiativtagerne, Jaguar-eksperten Nils Lou, besøg af midtjyske bil- og motorentusiaster.